Национална агенция за пародия


Част от депутатите получиха силни панически атаки, след като станаха свидетели на невиждано представление на безизвестен вълшебник, който направи фокус и показа сериозни познания в областта на вещерството. Вълшебникът извърши онлайн процедура за хлъзгав под в коридорите на Националната агенция за пародия, накратко НАП. Когато премиерът на страната разбра за случая заяви, че вълшебникът имал способности, доказвали високата компетентност на българските специалисти в областта на фокусите, както и високото ниво на университетите в страната, които според общественото мнение също функционират някак на магия. Премиерът сподели, че вълшебниците са предпочитани кадри за всички управленски нива в страната. 

Снимка: storyblocks.com

По-късно служителите на Пародийната агенция излязоха по патерици на протест и заявиха, че това вмешателство е равносилно с кощунство и терор, като се заканиха, че ще си търсят правата, ама на Куково лято. Протестът се предаваше на живо във Фейсбук. Протестиращите бяха едва 50, а зяпачите бяха над 5 000 000 души, които иронично коментираха ситуацията под лайфа с пуканки в уста. 

Депутатите, под въздействието на силните панически атаки, дори нарекоха този фокус „инцидент“ и не си дадоха сметка, че имат нужда от неотложна консултация с психолечител. 

Държавата пък от своя страна веднага доказа, че в системите ѝ работят изключително будни служители, които заловиха вълшебника за по-малко от 24 часа, но пък за сметка на това години наред "издирват" престъпници, които им напомнят за себе си с имейли в абв-то, пращат им по една бутилка ракия по Български пощи или им предават много здраве по съседа бай Станчо. 

Оказа се, че зад фокуса на вълшебника с привкус на хакерска атака стои чистачката Сийка, която разбрала за случая от новините, но това не е важно, защото имало неоспорими доказателства, които са открити в дървената дръжка на стирката на баба ни Сийка.

Междувременно Фейсбук зяпачите премляскваха със задоволство и не си даваха сметка как са ги „изпързаляли“ с този фокус. Както си бъбриха сладко пред лайфа в социалната мрежа, на ръководен пост в Съвета за Ентелигентни магии, накратко СЕМ, се настани нова звезда с неизвестно потекло и бегли познания за света на магиите. Новоназначената дори не знаеше от къде да захване метлата. 

През това време депутатите в парламента актуализираха бюджета и вместо да реализират други проекти за модернизирането на Българската псевдоармия решиха, че най-бедната страна в Европейския съюз се нуждае от закупуването на осем изтребителя F16 от богата и развита страна като САЩ. По-късно днес стана ясно, че този лукс ще излезе скъпо на държавата ни, защото ще трябва заедно с изтребителите да бъдат предвидени и пари за закупуването на няколкостотин тона дамски превръзки, тампони и менструални чашки. 

Освен това правителството ще трябва да се обяснява отново като ученичка пред НАТО обяснявайки, че страната ни ще има самолети, тъй както са се разбрали, но в България сградите на псевдоотбраната се рушат, пари няма, а армия съвсем. Е, сметките на правителството пак ще излязат криви и ще гледа плахо към НАТО, откъдето за пореден път ще размахат с пръст, обяснявайки некадърността на управлението ни. 

Междувременно от НАП заявиха, че голяма част от бизнеса е пострадал заради хлъзгавия под. Това накара мнозина собственици на фирми, предимно от малцинствата, да излязат на бунт, защото всеки от тях имал по няколко фирми, които „управлявал“. Те били обезпокоени за личните си данни, защото така чули от телевизора. Разказват, че прозорливи бизнесмени им давали по 20 лева, за да открият фирми на тяхно име.  След това собствениците на фирмите се връщали обратно откъдето са дошли, а прозорливите работодатели можели да правят каквото си искат с въпросните фирми, като например да усвояват и/или укриват пари, да не плащат ДДС, осигуровки и пр. И изобщо да мотат Агенцията за пародия, която дори понякога си затваряла очите за измамните схеми. Найс, а? Е, държава, какво да я правиш, ни да я „ошамариш“ с някоя стратегия, ни да ѝ помахаш с иронична усмивка от терминала на летището със застраховка на Олимпик в ръка и среден пръст в уста. 

След всичко това Комисията на Европейския парламент реши да установи защо след като България е член на Европейския съюз вече цели 12 години не е успяла да се стабилизира, а напротив – тя е на дъното на класациите и е една от най-бедните и корумпирани страни. Затова комисията реши да нахлуе в страната ни и да разбере – к‘во стаА в таА държава, бе, бахти!? Изненадващо завари гражданите със смартфони и пуканки в ръка. Комисията беше потресена от бездействието на гражданите отвъд пределите на социалните мрежи. На тръгване, за да няма сърдити, си направиха селфи за Фейсбук с всички, които пожелаха. След това си тръгнаха по живо, по здраво, щото им стана ясно, че таА държава нЕма да се оправи, особено щом един фокусник успя да подхлъзне цял един народ.



*Публикацията е плод на въображението на автора и прилики с действителни лица и събития са случайни.

Коментари