Бълха нахлу в Европарламента

Днес евродепутатите едва не стигнаха до бой, докато обсъждаха как да обединят двата парламента на ЕС в Брюксел и Страсбург. Дебатът ги раздели на две групи. Едната настояваше Европарламента да измести базата си на Луната, а другите бяха категорични, че трябва да бъде изнесена в дълбините на земното ядро. 

Докато повече от 12 часа дебатираха разгорещено високия разход, който плащат данъкоплатците, за да поддържат двата парламента на ЕС, маскирана с противогаз бълха нахлу в парламента и създаде смут и паника сред костюмарите с бради и мустаци, от които не всички мъже. 

Евродепутатите бързо заровиха томахавките, а някои от тях събуха лачените си обувки, с които се опитаха да ликвидират бълхата. Миризмата от цигарен дим се смеси с аромата на спарени чорапи. Евродепутатите толкова се бяха вживели в ролята си на ликвидатори, че вместо да заковат бълхата върху трибуната, направиха силен вятър, от който цигарата на нашия представител угасна. Това разроши спретнатата му прическа и разкопча ризата под сакото му.

Изображение: pixar.fandom.com 

Само за няколко секунди бълхата успя да пие кръв от минимум сто човека, които споделиха ексклузивно само за нас, че за броени минути бълхата е увеличила размерите си стократно. Най-потърпевша се оказа останалата като единствен кандидат за главен прокурор на ЕС, която от своя страна се закани, че бълхата ще лежи в затвора и няма да излезе от там жива. Освен това тя поясни, че зад решетките бълхата ще бъде подложена на строга диета, която ще се състои в пиене само и единствено на вода от река Дунав.

Никога повече няма да има възможността да смуче от зелената, евродепутатска кръв – се закани тя. Въпреки това бълхата успя да се изниже незабелязано от Европарламента, като по-късно стана ясно, че камерите са я уловили, докато подскача весело върху облак дим, носещ се от цигарите на нашия човек. Благодарение на димът тя е жива, поне засега.

Освен, че бълхата си хапна на корем, се оказа, че и тя е страстен пушач, тъй като няколко кутии с цигари липсваха след края на цялата суетня. Това накара потърпевшите да стигнат до заключението, че вероятно бълхата е от български произход. Новините за щетите, които нанесе бълхата бързо стигнаха и до ушите на родните депутати, които обявиха постъпката на бълхата за недопустима и наказуема. А когато Б. Б. разбра за случилото се веднага разпореди един тир с цигари да отпътува за парламента в Страсбург и един за този в Брюксел, да има…

Бълхата вече е обявена за международно издирване, а Интерпол разпространи информация с нейна снимка, от която стана ясно, че са ѝ дали името Бълходим.

Изображение: pixar.fandom.com 

За да бъде Бълходим подведена под отговорност, от МВР молят всички граждани, които имат съмнения, че Бълхохим се укрива в техните фоликули или в тези на съседите им, да я запазят жива, като я затворят в буркан и я предадат в най-близкото МРВ, МБАЛ или да я пратят по вода или въздух, с пощенски куриер или гълъб, със совалка или подводница до новата база на Европарламента, която ще стане ясно къде ще бъде по време на следващото заседание на евродепутатите.



*Публикацията е плод на въображението на автора и прилики с действителни лица и събития са случайни. 

Коментари